MAD BARS HOUSE by YOD GROUP

MAD Bars House – це новий ресторанний формат, в якому тісно переплетені гастрономічна культура та дизайн інтер’єру. П‘ять барів і ресторанів під одним дахом – що вищий поверх, то міцніший алкоголь

Об’єкт: ресторан, Львів
Автори проєкту: Володимир Непийвода, Дмитро Бонеско, Уляна Буожите, Максим Нетреба, Гліб Мельник, Денис Мосейко, Анастасія Покатіло, Наталія Тимошенко, Анастасія Чирва, Сергій Андрієнко, Олександр Кравчук, Андрій Завсеголов, Наталія Бабенко, Олеся Шешель
Фото: Євген Авраменко
Текст: Надія Шейкіна

Заклад розташовано у старовинній будівлі в центрі Львова. Інтер’єр MAD – це історія про пошану до автентичності, локальної культури і крафтових традицій. Історія про затишок, алкоголь, джаз, насолоду та магію старовини.

Співзасновник та арт-директор YOD Дмитро Бонеско;
Архітектор, співзасновник YOD Володимир Непийвода

Кожен поверх закладу має власний дизайн, вписаний у спільну палітру кольорів і споріднену стилістику. Щоб підкреслити цінність старого будинку, цегляні стіни залишили частково незакритими. Перший поверх будівлі та підвальне приміщення зводили наприкінці XVII ст., а вищі поверхи, що будували з часом, – у XIX–XX ст. Автентичну кладку львівських кам’яниць можна побачити у підвальному санвузлі. Щоб віддати шану взуттєвій майстерні, що дала назву вулиці Шевській, майстри виготовили вішалки з дерев’яних взуттєвих колодок та обмотали поручні сходів шкірою.

Ідею підвищення алкогольного градуса підсилює дизайн сходів на кожному поверсі. Кожен сходовий майданчик має мозаїчну піксельну графіку. Вона вказує, алкоголь якої міцності подають на конкретному поверсі. Можна долати поверх за поверхом, піднімаючи градус. Але назад краще спускатися ліфтом.

Перший поверх – Varvar Bar. Тут пропонують крафтове пиво, сидр, нітро-каву. Встановлені екрани для трансляції спортивних подій та барна стільниця без жодного шва. Дуб, з якого вона зроблена, слугував балками перекриття близько 150 років тому. Є звичні крани з пивом, з якими працює бармен, а також передбачено самообслуговування – клієнт може налити напій та оплатити його повністю самостійно. Під кришкою одного зі столів є секрет – обладнання для створення алкогольного морозива.

Другий поверх – Win Bar, філіал однойменного київського закладу. В інтер’єрі – кортен, світле дерево, вінтажні баухаусівські стільці. Є стіна-шафа з сотнями пляшок вина з усього світу й кастомні скляні світильники. Одну зі стін декорували дерев’яними формами для лиття скла. Їх привезли з місцевої майстерні, що виготовляла серію декантерів для закладу.

Над круглим столом – люстра, сформована із закарпатської виноградної лози. Данина архітектурі – законсервований під склом артефакт. Арочне склепіння згори, яким ми бачили його хіба що у підручниках.

Третій поверх – ресторан Wona. Відкрита кухня – наче сцена для гастрономічних шоу. Тут є шафа для дозрівання м’яса. У інтер’єрі – світле дерево, біла плитка. На цьому поверсі пропонується вино для гурманів.

Четвертий поверх повністю відданий під технічні потреби кухні. Страви з меню закладів MAD готують саме там.

П’ятий поверх – Buzz Bar, класичний американський бар із прямокутною стійкою в центрі приміщення. Тут облаштована сцена та місце для діджея.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Подпишитесь на нашу рассылку